Opis: Ekologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. Można z niej przygotować pasty kanapkowe lub farsz do wypełniania pierogów, krokietów, pasztecików, a nawet pieczeni mięsnych.
Składniki: ekologiczna soczewica żółta 100 %.
Masa netto: 400g
Sposób przygotowania: uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) przez ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna - 1240 kJ / 295 kcal
- Tłuszcz - 1,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
- Węglowodany - 35 g
- w tym cukry - 2,5 g
- Błonnik - 23 g
- Białko - 25 g
- Sól - 0,03 g
Producent: Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy
Kraj pochodzenia składników: Turcja
Data minimalnej trwałości: Minimum 3 miesiące od daty zakupu. Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe.