Algi morskie suszone wakame bio 25g Porto Muinos
Opis: Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie).
Odwodnione i blanszowane mogą być stosowane jako baza do sałatek. Gotowane mogą stanowić dodatek do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronu i hamburgerów. Biały nalot może wynikać z naturalnie występującej soli. 4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.
Składniki: algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Uwaga: Może zawierać mięczaki, skorupiaki, ryby.
Masa netto: 25g
Sposób przygotowania: 1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Czas gotowania: 5 minut.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu suchego:
- Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal
- Tłuszcz: 2,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
- Węglowodany: 3,0 g
- w tym cukry: 0 g
- Błonnik: 34 g
- Białko: 17 g
- Sól: 12,4 g
- Jod: 17134 µg (11423 %)**
Wartość odżywcza w 100 g produktu uwodnionego:
- Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
- Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- Węglowodany: 1,1 g
- w tym cukry: 0 g
- Błonnik: 6,3 g
- Białko: 2,2 g
- Sól: 0,68 g
- Jod: 3423 µg (2282 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia jodu (dla osoby dorosłej)
Producent: Porto Muinous
Dystrybutor: Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy
Kraj pochodzenia składników: Hiszpania
Data minimalnej trwałości: Minimum 3 miesiące od daty zakupu. Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe.