Ascolip liposomalna witamina C
Producent: Genexo Sp. z o.o.
Opakowanie: 30 saszetek po 5 g – żel doustny (zapewnia miesięczną kurację).
Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: 1 saszetka 1 raz dziennie
ASCOLIP można stosować zarówno u dorosłych jak i dzieci. W przypadku bardzo małych dzieci zalecana jest konsultacja z prowadzącym lekarzem pediatrą. Stosowanie każdego preparatu, w tym również preparatu ASCOLIP, przez kobiety w ciąży lub karmiące piersią powinno być skonsultowane z lekarzem.
Skład: 1 (jedna) saszetka zawiera 1 000 mg (1g) witaminy C w postaci askorbinianu sodu.
Sposób przechowywania i przygotowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od dzieci. Zawartość saszetki spożyć bezpośrednio lub rozpuścić w niewielkiej ilości wody niegazowanej. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Informacja alergiczna: Produkt nie zawiera: cukru, soli, drożdży, pszenicy, soi, glutenu, produktów mlecznych i jest produkowany bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących. Odpowiedni dla wegetarian.
Działanie: Preparat zawiera liposomalną witaminę C zamkniętą w opatentowanej formule LIPOSHELL®. Zastosowanie technologii LIPOSHELL® pozwala na osiągnięcie bardzo wysokiej wydajności w transporcie witaminy C, w wybrane miejsca organizmu. Liposomy LIPOSHELL® wykazują podobieństwo do błon komórkowych w organizmie ludzkim, dzięki czemu są bezpieczne i biozgodne. Liposomy LIPOSHELL® umożliwiają długotrwałe, stabilne zamknięcie witaminy C w ich wnętrzu oraz efektywne wchłanianie.
Liposomalna witamina C zawarta w preparacie ASCOLIP:
- pomaga chronić komórki przed stresem oksydacyjnym;
- wspomaga produkcję kolagenu zapewniając prawidłowe funkcjonowanie skóry, kości, naczyń krwionośnych, dziąseł i zębów
- zwiększa przyswajanie żelaza
- pomaga w funkcjonowaniu układu nerwowego
- pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego
- przyczynia się do prawidłowego metabolizmu energetycznego