Kategorie

Zapisz się do newslettera!

Błonnik (kaps. Roślinne) 120kaps. Solgar

Dostępność:
Jest
 (1 szt.)
szt.
88,00 zł / szt.

Producent: Solgar

Opakowanie: 120 kapsułek

Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: Osoby dorosłe dwie (2) do sześciu (6) kapsułek dziennie. Dawkę tę należy podzielić tak, aby produkt przyjmowany był w ciągu całego dnia. Popić każdorazowo szklanką płynu. Zażywać między posiłkami lub stosować według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety. Zrównoważona dieta oraz zdrowy styl życia są ważne.

Uwaga: Kobiety w ciąży, matki karmiące oraz osoby zażywające leki lub chore powinny przed zażyciem skonsultować się z lekarzem. Suplement powinien być przechowywany w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Kuracja: 20 do 60 dni

Skład: Sproszkowane błonniki rozpuszczalne:

  • Otręby owsiane (zawierają gluten) 
  • Pektyna jabłkowa 
  • Pektyna grejpfrutowa
  • Sproszkowane błonniki nierozpuszczalne:
  • Zmielone siemię lniane 
  • Łuski babki płesznik 

 substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, substancje przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, sole magnezowe (roślinnych) kwasów tłuszczowych.

Sposób przechowywania i przygotowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Naturalne substancje pomocnicze: Substancje Przeciwzbrylające: dwutlenek krzemu, roślinny stearynian magnezu

Informacja alergiczna:  Produkt nie zawiera: soi, drożdży, produktów mlecznych, sztucznych substancji przedłużających trwałość, substancji słodzących, aromatów i barwników. Produkt zawiera gluten.

Działanie: Każda kapsułka zawiera zestaw naturalnych, sproszkowanych błonników. Taka postać pozwala na zażywanie preparatu w dowolny sposób. Kapsuł­ki można połykać lub rozpuszczać w kefirze, jogurcie lub w szklance do­wolnego płynu. Zawartość kapsułki można nawet dosypać do sałatki lub surówki, traktując jako dodatkową porcję błonnika. Ta zaleta jest niezwy­kle cenna dla osób mających problemy z połykaniem kapsułek czy tabletek.

Zestaw błonników został tak dobrany, iż odpowiada fizjologicznym po­trzebom układu trawiennego, 40% całej mieszaniny stanowi błonnik nie­rozpuszczalny w wodzie (mielone nasiona lnu i łuski babki płesznik) nato­miast 60% to błonnik rozpuszczalny w wodzie (pektyna z jabłek, pektyna z grejpfruta, błonnik owsiany). Te odpowiednie proporcje wpływają na stabilną i fizjologicznie poprawną pracę jelit. Ponadto błonnik owsiany przyczynia się do zwiększenia masy kału.