Fasola czarna bio 400g Bioplanet

Dostępność:  (0 szt.)
szt.
6,50 zł / szt.

Opis: Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.

Składniki: ekologiczna fasolka czarna 100 %.

Masa netto: 400g

Sposób przygotowania: Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100g:

  • Wartość energetyczna - 1342 kJ / 318 kcal
  • Tłuszcz - 1,4 g
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
  • Węglowodany - 47 g
    • w tym cukry - 2,1 g
  • Błonnik - 15 g
  • Białko - 22 g
  • Sól - 0,01 g

Producent: Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy

Kraj pochodzenia składników: Etiopia 

Data minimalnej trwałości: Minimum 3 miesiące od daty zakupu. Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe.