Producent: Fohow
Gramatura: 4 flakony po 30 ml
Kraj pochodzenia: Chiny
Opis: Zwartość składników w porcji dziennej - 30 ml:
Wyciąg z maczużnika chińskiego (Cordyceps sinensis) - 24ml
Wyciąg z lakownicy lśniącej (Ganoderma lucidum, Reichi) - 3,6ml
Wyciąg z twardziaka jadalnego (Lentinula edodes, Shitake) - 0,6ml
Składniki: wyciąg z maczużnika chińskiego (Cordyceps sinensis), wyciąg z lakownicy lśniącej (Ganoderma lucidum, Reichi), wyciąg z twardziaka jadalnego (Lentinula edodes, Shitake) miód, woda, sorbinian potasu - substancja konserwująca.
Sposób przechowywania i przygotowania: Zalecana porcja dzienna Trzy Klejnoty Fohow do 15 ml 2 razy dziennie, rano i wieczorem.
Po otwarciu ampułkę przechowywać w lodówce.
Działanie: Reishi (Ganoderma lucidum (Lakownica lśniąca, Linchzhi) wpływają na poprawę odporności organizmu, poprawia funkcję systemu immunologicznego organizmu, utrzymanie prawidłowego stężenia cholesterolu LDL we krwi oraz na zdrowie układu krążenia. Przyczynia się do naturalnych obronności immunologicznej. Grzyby Reishi [wyciągi z grzybów Reishi] - mogą wspomóc system immunologiczny. Pomaga zmniejszyć poziom cholesterolu. Przyczynia się do utrzymywania prawidłowej funkcji krążenia.
We współczesnej medycynie chińskiej lakownicy używa się w celu wzmacniania siły organizmu. W Chinach grzyb ten jest znany pod nazwą Ling Zhi i uważany jest za symbol nieśmiertelności. Wykorzystuje się go również bardzo często jako motyw zdobienia. W krajach wschodniej Azji natomiast z Ganodermy wyrabia się talizmany, których zadaniem jest ochrona właściciela oraz jego domu przed nieszczęściem.
Shiitake (Twardziak jadalny, Lentilula edodes)stanowi bogate źródło wielu witamin i pierwiastków. Dostarcza również niezbędnych aminokwasów oraz wielu związków bioaktywnych. Świeże owocniki tego grzyba zawierają 88–92% wody, białko, tłuszcze, cukry oraz witaminy i związki mineralne, natomiast suszone są szczególnie bogate w węglowodany i białko.
Owocniki L. edodes są dobrym źródłem witamin, głównie z grupy witamin B (B1, B2, B12). Szczególnie wysoka jest w nich zawartość niacyny, kwasu foliowego oraz ryboflawiny (witamina B2), której ilość jest większa niż w warzywach. Zawierają także witaminę C.
Podobnie jak inne grzyby, ma dużą zdolność do kumulowania różnych pierwiastków. W porównaniu z innymi grzybami twardziak jadalny charakteryzuje się bardzo dużą zawartością wapnia, oraz w znaczących ilościach zawiera potas, magnez, sód, cynk i fosfor.