Producent: St. Hildegard Posch
Gramatura: 250g
Skład: śruta orkiszowa 74%, suszone jabłka i rodzynki 25%, przyprawy: bertram, galgant, cynamon, babka płesznik.
Kraj pochodzenia: Austria
Sposób przechowywania i przygotowania: zawartość torebki wymieszać, 3 łyżki stołowe mieszanki wymieszać z 200ml wody i kilka minut gotować. Można dodać miód do smaku, a na końcu posypać płatkami migdałów (ewentualnie mielonymi migdałami) lub nasionami babki płesznik.
Produkt zawiera gluten.
Wartość odżywcza w 100g | |
Energia | 1411 kJ/337 kcal |
Tłuszcz | 3,1g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,02g |
Węglowodany | 61,50g |
- w tym cukier | 10,70g |
Błonnik | 0g |
Białko | 11,60g |
Sól | 0,01g |
Działanie: Habermus orkiszowo-owocowy zalecany jest jako pierwszy, ciepły posiłek w ciągu dnia. Dostarcza on białka, węglowodanów, cennych tłuszczów, wielu witamin, a przede wszystkim bogactwa minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.