Kategorie

Zapisz się do newslettera!

Makaron fusilli (orkisz) bio 500g Alce Nero

Producent: Alce nero
Dostępność:
Jest
 (1 szt.)
szt.
14,90 zł / szt.

Producent: Alce Nero
Gramatura: 500g
Kraj pochodzenia: Włochy

SKŁADNIKI mąka orkiszowa*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1457 kJ / 347 kcal
Tłuszcz - 1,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany - 68 g
w tym cukry – 2,2 g
Błonnik - 4,0 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g


Smak/Żywioł: Kwaśny/Drzewo
Termika: Neutralna
Sposób przechowywania i przygotowania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Działanie: Orkisz wzmacnia śledzionę i żołądek. Posiada właściwości nawilżające. Jest szczególnie korzystny dla osób niedoborowych, wątłych. Orkisz zawiera prawdziwe bogactwo składników odżywczych. Posiada więcej białka, tłuszczu i błonnika niż większość odmian pszenicy. Bardzo ważną cechą jest łatwo rozpuszczalny w wodzie błonnik, który umożliwia prawidłowe przyswajanie składników odżywczych przez organizm. Orkisz wykorzystywany jest w leczeniu przewlekłych problemów z układem pokarmowym, przewlekłych infekcji, dolegliwości związanych z układem kostnym, nowotworów oraz skutków ubocznych stosowania antybiotykoterapii.