Kategorie

Zapisz się do newslettera!

Makaron kukurydziano-ryżowy fusilli bio 250g bg

Producent: Alce nero
Dostępność:
Jest
 (10 szt.)
szt.
10,00 zł / szt.

Producent: Alce Nero
Gramatura: 250g
Kraj pochodzenia:
Włochy

SKŁADNIKI mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 10 min.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1499 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 2 g
Błonnik - 1 g
Białko - 7 g
Sól - 0,05 g

INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać łubin oraz soję.

Smak/Żywioł: Słodki/ Ziemia
Termika: Ogrzewająca
Sposób przechowywania i przygotowania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed słońcem.
Działanie: Kukurydza wzmacnia serce i korzystnie wpływa na żołądek, poprawia apetyt i reguluje trawienie. Dobrze też działa na zęby i dziąsła a także pomaga przezwyciężyć osłabienie funkcji seksualnych. Jest zbożem bezglutenowym.Ryże są najmniej alergizującymi zbożami. Ryż pomaga wzmacniać śledzionę, trzustkę i wątrobę. Wspomaga oczyszczanie z toksyn i korzystnie wpływa na przewód pokarmowy. Stosuje się przy zaburzeniach apetytu. Stosuje się go z powodzeniem w biegunkach. Zaleca się go osobom z gorącem i wilgocią, ponieważ działa oczyszczająco na jelita. Każdy gatunek ryżu może charakteryzować się odmiennym smakiem i termiką.  Ryż biały polecany jest jedynie dla osób mających problemy z trawieniem lub jako urozmaicenie diety.