Makaron kukurydziano-ryżowy fusilli bio 250g bg

Dostępność:
Jest
 (4 szt.)
szt.
13,35 zł / szt.

Składniki: mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Uwaga:  Produkt może zawierać łubin oraz soję.

Masa netto:  250 g

Sposób przygotowania:  Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 10 min.

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

Wartość odżywcza w 100g:

  • Wartość energetyczna - 1499 kJ / 353 kcal
  • Tłuszcz - 1,4 g
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
  • Węglowodany - 77 g
    • w tym cukry - 2 g
  • Białko - 7 g
  • Sól - 0,05 g
  • Błonnik - 1 g

Producent: Alce Nero

Dystrybutor: Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy

Kraj pochodzenia składników: Włochy

Data minimalnej trwałości: Minimum 3 miesiące od daty zakupu. Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe.