Opis: Wyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.
Składniki: mąka z pszenicy płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Uwaga: Może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję i gorczycę.
Masa netto: 500 g
Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna - 1445 kJ / 344 kcal
- Tłuszcz - 1,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
- Węglowodany - 68 g
- w tym cukry - 2,2 g
- Błonnik - 4,0 g
- Białko - 12 g
- Sól - 0 g
Producent: Alce Nero
Dystrybutor: Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy
Kraj pochodzenia składników: Włochy
Data minimalnej trwałości: Minimum 3 miesiące od daty zakupu. Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe.