Makaron płaskurka spaghetti bio 500g AlceNero

Dostępność:  (0 szt.)
szt.
17,40 zł / szt.

Opis: Wyśmienity makaron polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.

Składniki: mąka z pszenicy płaskurki*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Uwaga: Może zawierać inne zboża zawierające gluten, soję i gorczycę.

Masa netto:  500 g

Sposób przygotowania: Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

Wartość odżywcza w 100g:

  • Wartość energetyczna - 1445 kJ / 344 kcal
  • Tłuszcz - 1,8 g
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
  • Węglowodany - 68 g
    • w tym cukry - 2,2 g
  • Błonnik - 4,0 g
  • Białko - 12 g
  • Sól - 0 g

Producent: Alce Nero

Dystrybutor: Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy

Kraj pochodzenia składników: Włochy

Data minimalnej trwałości: Minimum 3 miesiące od daty zakupu. Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe.