Makaron ryżowy nitki z ryżu brązowego 220g Merre

Dostępność:
Jest
 (9 szt.)
szt.
11,00 zł / szt.

Opis: Makaron wykonany z mąki ryżowej powstałej w wyniku mielenia ryżu brązowego, czyli pełnego, nieoczyszczonego ziarna. Zachowuje dzięki temu błonnik, witaminy i mikroelementy, które w produktach wykonanych z oczyszczonego ryżu białego są bezpowrotnie tracone. Jest on w formie cienkiej nitki (Vermicelli). Tak jak inne produkty ryżowe, nie zawiera glutenu.

Składniki: Mąka ryżowa z brązowego ryżu, woda

Masa netto: 220 g

Sposób przygotowania: moczyć w wodzie przez 5 - 6 min, odsączyć, a następnie gotować lub smażyć w ulubiony sposób.

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

Wartość odżywcza w 100g:

  • Wartość energetyczna: 1564 kJ / 369 kcal
  • Tłuszcz: 1,2 g
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
  • Węglowodany: 81 g
    • w tym cukry: 0 g
  • Błonnik: 1,9 g
  • Białko: 7,5 g
  • Sól: 0,07 g

Dystrybutor: Merre Sp. Z.O.O., ul Wolska 84/86, Warszawa.

Kraj pochodzenia składników: Tajlandia

Data minimalnej trwałości: Minimum 3 miesiące od daty zakupu. Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe.