Kategorie

Zapisz się do newslettera!

Makaron ryżowy spaghetti bio 250 g

Producent: Rapunzel
Dostępność:
Jest
 (18 szt.)
szt.
12,80 zł / szt.

Producent: Rapunzel
Gramatura: 250g

SKŁADNIKI mąka z brązowego ryżu* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Zagotować 1 L wody, dodać 100 g makaronu, posolić i pomieszać delikatnie. Po 10 minutach można dolać zimnej wody, a następnie odlać ugotowany makaron.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

  • Wartość energetyczna - 1524kJ / 360 kcal
  • Tłuszcz - 2,5 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone- 1 g
  • Węglowodany - 75 g
  • w tym cukry - 1 g
  • Błonnik - 2,5 g
  • Białko - 8 g
  • Sól - < 0,008 g

Smak/Żywioł: Ostry/Metal
Termika: Ochładzająca
Działanie: Ryże są najmniej alergizującymi zbożami. Ryż pomaga wzmacniać śledzionę, trzustkę i wątrobę. Wspomaga oczyszczanie z toksyn i korzystnie wpływa na przewód pokarmowy. Stosuje się przy zaburzeniach apetytu. Stosuje się go z powodzeniem w biegunkach. Zaleca się go osobom z gorącem i wilgocią, ponieważ działa oczyszczająco na jelita. Każdy gatunek ryżu może charakteryzować się odmiennym smakiem i termiką. Ryż nieoczyszczony zawiera więcej wartości odżywczych, przede wszystkim ma wysokie stężenie wit. B. Ryż biały polecany jest jedynie dla osób mających problemy z trawieniem lub jako urozmaicenie diety. Ryż jest bazą do przygotowania congee - kleju ryżowego powstającego w wyniku wielogodzinnego gotowania ziaren ryżu w dużej ilości wody.