Kategorie

Zapisz się do newslettera!

Masło z orzechów nerkowca praż 185g Primavika

Dostępność:
Jest
 (6 szt.)
szt.
23,00 zł / szt.

Masa netto: 185 g

Składniki: prażone orzechy nerkowca 99% (orzechy nerkowca, olej palmowy), sól morska.

Informacja o alergenach: Informujemy, iż dany produkt może zawierać śladowe ilości alergenów* ze względu na sposób pakowania produktu w zakładzie produkcyjnym.

*Alergeny: sezam, gorczyca, soja, seler, gluten

Olej z orzechów na powierzchni masła jest zjawiskiem naturalnym.
Produkujemy bez użycia glutaminianu monosodowego.



Wartość odżywcza produktu

w 100 g

w 1 porcji 18,5 g*

% RWS* w porcji (18,5 g)

Wartość energetyczna

2521 kJ / 607 kcal

466 kJ / 112 kcal

6%

Tłuszcz

47 g

8,7 g

12%

w tym kwasy

tłuszczowe nasycone

8,5 g

1,6 g

8%

Węglowodany

30 g

5,6 g

2%

w tym cukry

5 g

0,9 g

1%

Białko

16 g

3 g

6%

Sód

0,7 g

0,13 g

2%

*RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 10 sugerowanych porcji produktu.

Okres przydatności do spożycia od daty produkcji wynosi 12 miesięcy. Na wieczku podana jest data przydatności do spożycia, która równocześnie jest numerem partii.

 

Masło z nerkowców prażone to ciekawa propozycja od firmy Primavika, która uwiedzie was smakiem i bogatą zawartością składników odżywczych. Nerkowce i wyroby z nich charakteryzują się delikatnym, lekko słodkawym smakiem, z pewnością więc przypadną do gustu dzieciom.

Masło z nerkowców świetnie sprawdzi się jako samodzielna przekąska, ale ma ono także szerokie zastosowanie w kuchni jako podstawa do sosów, deserów, kremów do ciast. Doskonale urozmaici także smak potraw mięsnych i wegetariańskich. Można je łączyć naprawdę na wiele sposobów, czego dowodzi bogactwo internetowych przepisów na zastosowanie masła z nerkowców.

Bogate wykorzystanie w kuchni to nie jedyny atut produktu firmy Primavika. Masło z nerkowców to prawdziwa skarbnica witamin, minerałów, cennych kwasów tłuszczowych oraz białka. Charakteryzuje się ono również wieloma właściwościami prozdrowotnymi, które wzmocnią organizm, zapewniając mu zdrowie, energię i dobre samopoczucie.

Masło z orzechów nerkowca dostarczy przede wszystkim sporych ilości witamin z grupy B oraz witaminy K. Obfituje ono także w potas, fosfor, cynk, magnez, żelazo i wapń. Tak bogaty skład czyni z nich prawdziwą witaminową bombę, po którą aż grzech nie sięgnąć.

Dzięki sporej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych w połączeniu z potasem, orzechy nerkowca kompleksowo wspierają pracę układu krwionośnego, obniżając ciśnienie krwi oraz chroniąc przed rozwojem miażdżycy.

Ponadto witaminy z grupy B oraz magnez korzystnie wpływają na układ nerwowy, obniżając poziom stresu, zwiększając poziom energii oraz poprawiając pamięć i koncentrację. Poleca się więc masło z nerkowców osobom ze skłonnościami do depresji, w sytuacjach przewlekłego napięcia oraz uczniom, studentom oraz pracownikom umysłowym.

Naukowcy dowodzą także, że orzechy nerkowca mogą chronić organizm przed rozwojem cukrzycy. Zwiększają one bowiem przyswajalność glukozy oraz wrażliwość organizmu na insulinę. Tak więc diabetycy i osoby zagrożone cukrzycą powinny regularnie sięgać po orzechy nerkowca, zwłaszcza, że mają one niski indeks glikemiczny.

Masło z nerkowców prażone dba nie tylko o nasze zdrowie, ale i urodę. Obecny w nim selen oraz cynk wzmacnia włosy i paznokcie, chroniąc je przed łamliwością, a włosy przed nadmiernym wypadaniem.

Po produkt firmy Primavika, wbrew pozorom, powinny sięgnąć także osoby odchudzające się. Mimo jego wysokiej kaloryczności, dostarcza on bowiem korzystnych dla procesu odchudzania kwasów tłuszczowych. Związki te mają zdolność zmniejszania zawartości tkanki tłuszczowej w organizmie i hamowania przed odkładaniem się nowej. Bez nich więc, troska o dobrą sylwetkę będzie utrudniona.

Ale tak naprawdę masło z nerkowców to produkt uniwersalny. Jego delikatny, lekko słodki smak pokochają zarówno dzieci, jak i starsi. Wzbogaci on dietę osób aktywnych fizycznie i umysłowo, odżywi organizm, zredukuje niedobory witamin i mikroelementów. Jako że nie zawiera glutenu, doskonale sprawdzi się też w diecie osób chorych na celiakię