Kategorie

Zapisz się do newslettera!

Mieszanka chleba bezgl. z pestkiami dyni Simpatiko

Producent: Simpatiko s.c.
Dostępność:
Jest
 (13 szt.)
szt.
13,51 zł13,50 zł / szt.

Producent: Simpatiko s.c.

Gramatura: 500 g

Kraj pochodzenia:  Polska

Opis: Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni PIĘĆ PRZEMIAN

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska. 

Sposób przygotowania:

  1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
  2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
  3. Wsyp mieszankę do miski. 
  4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
  5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
  6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1559 kJ / 373 kcal

tłuszcz: 15 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g

węglowodany: 39 g 

w tym cukry: 1,7 g

błonnik: 15 g

białko: 16 g

sól: 1,7 g

Informacja alergenna: Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 

Działanie: Wysokiej jakości mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego firmy Pięć Przemian, wzbogacona o stanowiące źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych pestki dyni, to produkt idealny dla osób chorych na celiakię i nietolerancję glutenu, które dbają o zdrową dietę. Pieczywo bezglutenowe wyprodukowane z tej mieszanki obfituje w wolno wchłaniane węglowodany złożone, cenne tłuszcze, witaminy i składniki mineralne, obecne w pełnoziarnistych płatkach owsianych, mące teff i nasionach. W przeciwieństwie do większości produktów bezglutenowych, mieszanka cechuje się niskim indeksem glikemicznym, dzięki czemu może być stosowana również przez cukrzyków.