Mieszanka chleba bezgl. z pestkami dyni Simpatiko
Dostępność:
Jest
(3 szt.)
szt.
13,51 zł19,50 zł / szt.
Opis: Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13% mąka teff, siemię lniane, nasiona chia, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Masa netto: 500g
Uwaga: Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik do 190°C.
- Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
- Wsyp mieszankę do miski.
- Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
- Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
- Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1559 kJ / 373 kcal
- Tłuszcz: 15 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
- Węglowodany: 39 g
- w tym cukry: 1,7 g
- Błonnik:15 g
- Białko: 16 g
- Sól: 1,7 g
Producent: Simpatiko sp. z o.o. · ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Kraj pochodzenia składników: Polska
Data minimalnej trwałości: Minimum 3 miesiące od daty zakupu. Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe.