Mieszanka chleba bezgluten z goji Simpatiko

Dostępność:
Jest
 (2 szt.)
szt.
19,00 zł / szt.

Opis: Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z goji

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska. 

Masa netto: 500g

Uwaga: Produkt może zawierać alergeny: orzechy. 

Sposób przygotowania:

  1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
  2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
  3. Wsyp mieszankę do miski. 
  4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
  5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
  6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. 

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100g:

  • wartość energetyczna: 1678 kJ / 402 kcal
  • Tłuszcz: 18 g
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
  • Węglowodany: 38 g
    • w tym cukry: 4,6 g
  • Białko: 14 g
  • Błonnik: 17 g
  • Sól: 1,6 g

Producent: Simpatiko sp. z o.o. · ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa

Kraj pochodzenia składników: Polska

Data minimalnej trwałości: Minimum 3 miesiące od daty zakupu. Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe.