Mieszanka chleba bezgluten z żurawiną Simpatiko
Opis: Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z żurawiną
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona 10% (żurawina 62%, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól kłodawska.
Masa netto: 500g
Uwaga: Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Sposób przygotowania:
- Nagrzej piekarnik do 190°C.
- Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
- Wsyp mieszankę do miski.
- Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
- Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
- Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1492 kJ/357 kcal
- Tłuszcz: 11 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,5 g
- Węglowodany: 50 g
- w tym cukry: 8,4 g
- Błonnik:15 g
- Białko: 13 g
- Sól: 1,9 g
Producent: Simpatiko sp. z o.o. · ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Kraj pochodzenia składników: Polska
Data minimalnej trwałości: Minimum 3 miesiące od daty zakupu. Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe.