Mieszanka do wypieku bułek ciemnych Simpatiko

Dostępność:
Jest
 (2 szt.)
szt.
15,50 zł / szt.

Opis: Bezglutenowa mieszanka do wypieku 9 bułek ciemnych.

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, mąka lniana, łuska babki jajowatej, inulina, maranta trzcinowa, tapioka, sól, drożdże.

Masa netto: 400g

Uwaga: Produkt może zawierać alergeny: orzechy. 

Sposób przygotowania:

  1. Zawartość torebki wsyp do miski.
  2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
  3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia.
  4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciast w dłoniach.
  5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
  6. Wsadź do piekarnika.
  7. Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.
  8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza w 100g:

  • wartość energetyczna: 1543 kJ / 368 kcal
  • Tłuszcz: 6,5 g
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
  • Węglowodany: 60 g
    • w tym cukry: 1,9 g
  • Białko: 9,9 g
  • Błonnik: 18,0 g
  • Sól: 2,3 g

Producent: Simpatiko sp. z o.o. · ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa

Kraj pochodzenia składników: Polska

Data minimalnej trwałości: Minimum 3 miesiące od daty zakupu. Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe.