Mieszanka do wypieku bułek ciemnych Simpatiko
Dostępność:
Jest
(2 szt.)
szt.
15,50 zł / szt.
Opis: Bezglutenowa mieszanka do wypieku 9 bułek ciemnych.
Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, mąka lniana, łuska babki jajowatej, inulina, maranta trzcinowa, tapioka, sól, drożdże.
Masa netto: 400g
Uwaga: Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Sposób przygotowania:
- Zawartość torebki wsyp do miski.
- Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
- Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia.
- Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciast w dłoniach.
- Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
- Wsadź do piekarnika.
- Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.
- Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1543 kJ / 368 kcal
- Tłuszcz: 6,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
- Węglowodany: 60 g
- w tym cukry: 1,9 g
- Białko: 9,9 g
- Błonnik: 18,0 g
- Sól: 2,3 g
Producent: Simpatiko sp. z o.o. · ul. Łuże 20, 05-092 Dąbrowa
Kraj pochodzenia składników: Polska
Data minimalnej trwałości: Minimum 3 miesiące od daty zakupu. Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe.