Kategorie

Zapisz się do newslettera!

Omega 3 chewable 100 kaps Calivita

Dostępność:
Jest
 (1 szt)
szt
130,00 zł / szt

Producent: Chewable          

Gramatura: 98,5g

Skład: olej rybny standaryzowany na zawartość kwasu eikozapentaenowego (EPA) i kwasu dokozaheksaenowego (DHA), kapsułka żelatynowa (żelatyna, nośnik: glicerol, barwnik: żółty tlenek żelaza), aromat: olejek z skórek cytryny (Citrus limon), stabilizator: celuloza mikrokrystaliczna, skrobia kukurydziana (zawiera siarczyny), substancja słodząca: sukraloza

Kraj pochodzenia: USA

Sposób przechowywania: produkt należy przechowywać zamknięty, w suchym i chłodnym miejscu. Suplementy diety powinny być przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: dzieci od 3 roku życia- 1 kapsułka, osoby dorosłe do 3 kapsułek do ssania, żucia po posiłku.

Uwaga! Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważany sposób żywienia i zdrowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu. Nie używaj produktu jeśli brakuje folii zabezpieczającej lub jest ona uszkodzona.

Opis: Niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe

Wielu badaczy zadaje sobie pytanie, czy istnieje związek pomiędzy dietą a układem sercowo-naczyniowym. A jeśli istnieje, to na czym on polega? Naukowcy Bang, Dyerberg oraz ich współpracownicy zauważyli, że w populacji Eskimosów zachodniej części Grenlandii rzadziej doskwierają problemy związane z układem sercowo-naczyniowym. Ich dieta jest szczególnie bogata w ryby i inne owoce morza – zawiera duże ilości białka, tłuszczów oraz małe ilości cholesterolu. Ale przecież społeczeństwa wysokorozwiniętych krajów Europy oraz Ameryki również spożywają duże ilości białka oraz tłuszczów, a mimo to problemy z układem sercowo-naczyniowym pojawiają się tam w znacznie większym stopniu. Jak to wytłumaczyć? Różnica polega na tym, że w pożywieniu Eskimosów znajdują się duże ilości białek oraz tłuszczów pochodzenia morskiego, zwłaszcza wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z rodziny omega-3. Spożywając ryby, Eskimosi przyjmują co najmniej 10 razy więcej kwasów tłuszczowych omega-3 niż ludzie żyjący w krajach wysokorozwiniętych. Wśród niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 najważniejszą rolę odgrywają kwas eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA).


Jak działają kwasy omega-3?

  • Kwasy EPA i DHA wspomagają prawidłowe funkcjonowanieserca1 - korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA dziennie.
  • Kwas DHA przyczynia się także do utrzymania prawidłowegofunkcjonowania mózgui prawidłowegowidzenia - korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie.


Nowa innowacyjna formuła produktu zawiera idealne proporcje kwasów tłuszczowych EPA:DHA (3:2), przy zmniejszeniu udziału pozostałych kwasów tłuszczowych w 1 kapsułce.


Chewable Omega 3 jest produkowany metodą destylacji molekularnej, co zapewnia większą stabilność produktu oraz uzyskanie bardzo czystego i skoncentrowanego oleju, bez utraty cennych właściwości surowca. 


Nowe doznania smakowe z Chewable Omega 3 do spożycia gdziekolwiek będziesz, o każdej porze.


Poczuj orzeźwiającą nutę cytryny podczas ssania lub żucia kapsułek Chewable Omega 3 CaliVita®. Dzięki eksplozji smaku i zabawnej formie Chewable Omega 3 stanie się ulubionym produktem całej Twojej rodziny! Możesz je suplementować gdziekolwiek będziesz – w autobusie, biurze, kolejce sklepowej... bez konieczności popijania wodą!


Komu szczególnie polecamy?

  • Osobom chcącym wspomóc prawidłowe funkcjonowanie serca.
  • Studentom w okresie wzmożonej nauki i pracy.
  • Wszystkim, którzy chcą wspomóc swoją koncentrację.
  • Osobom szukającym wsparcia dla narządu wzroku.
  • Osobom będącym na diecie, w trakcie kuracji odchudzającej.
  • Osobom odżywiającym się nieracjonalnie.
  • Kobietom w okresie ciąży i karmiącym piersią (po konsultacji z lekarzem).


Czy wiesz, że... Polska należy do krajów szczególnie zagrożonych niedoborem kwasów tłuszczowych ω-3. Długołańcuchowe kwasy tłuszczowe omega-3 wspomagają procesy uczenia się, zwiększają koncentrację. DHA jest niezbędny dla funkcjonowania rodopsyny i jej stężenia w zewnętrznych pręcikach siatkówki, co ma ścisłe powiązanie z ostrością widzenia.