Sos tamari bezglutenowy bio 500ml Lima

Dostępność:
Jest
 (1 szt.)
szt.
39,00 zł / szt.

Opis: Tradycyjne sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. Fermentowany w okresie od 6 do 8 miesięcy.

Składniki: woda, soja*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Masa netto:  500 ml

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.

Wartość odżywcza w 100g:

  • Wartość energetyczna - 346 kJ/82 kcal
  • Tłuszcz - 0 g
    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
  • Węglowodany - 5,8 g
    • w tym cukry - 1,7 g
  • Błonnik - 0,9 g
  • Białko - 10 g
  • Sól - 13,6 g

Producent: Lima

Dystrybutor: Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy

Kraj pochodzenia składników: Belgia

Data minimalnej trwałości: Minimum 3 miesiące od daty zakupu. Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe.