Sos tamari bezglutenowy bio 500ml Lima
Opis: Tradycyjne sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs, zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. Fermentowany w okresie od 6 do 8 miesięcy.
Składniki: woda, soja*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masa netto: 500 ml
Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna - 346 kJ/82 kcal
- Tłuszcz - 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
- Węglowodany - 5,8 g
- w tym cukry - 1,7 g
- Błonnik - 0,9 g
- Białko - 10 g
- Sól - 13,6 g
Producent: Lima
Dystrybutor: Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy
Kraj pochodzenia składników: Belgia
Data minimalnej trwałości: Minimum 3 miesiące od daty zakupu. Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe.