.Suplement kurkuma imbir pieprz bio 500ml Joy day
Producent: Living Food Sp. z.o.o.
Gramatura: 500 ml. Opakowanie zawiera 50 porcji produktu.
Skład: Zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych w postaci płynnej (min. 4x10*7 jtk/ml), ekstrakt z fermentowanych składników roślinnych 40% (w tym korzeń kurkumy 49%, korzeń imbiru 49%, ziarna pieprzu 2%). Suplement jest wytwarzany w kaskadowym procesie fermentacji surowców roślinnych z żywymi i aktywnymi szczepami bakterii probiotycznych, w tym: Lactobacillus rhamnosus GG, L. rhamnosus LR 04, L. rhamnosus LR 05, L. acidophilus LA 1, L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2, L. casei 101/37, L. plantarum LP 02, L. plantarum LP 01, L. fermentum LF2, Bifidobacterium breve BL 10, B. breve Bbr 8, B. longum BL 03, B. animalis ssp. lactis Bi 1 MDX, Streptococcus thermophilus Z 57, S. thermophilus 9 Y.
Wartość odżywcza w 100g: 72 kJ/ 17 kcal
Tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,8 g
- w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: <0,5 g
Białko: <0,5 g
Sól: <0,01 g
Zalecane dzienne spożycie: Dorośli: 10-15 ml (2-3 łyżeczki) 3 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 100 ml wody lub innego napoju. Dzieci powyżej 3-go roku życia: 5 ml (1 łyżeczka) 3 razy dziennie, rozcieńczone w ok. 50 ml wody lub innego napoju. Przed otwarciem butelki, zawartość zdecydowanie wymieszać. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety.
Sposób przechowywania: Szczelnie dokręconą butelkę przechowywać w miejscu chłodnym i przyciemnionym. Po otwarciu najlepiej spożyć w ciągu 30 dni. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
Uwagi: Kwasowość suplementu oraz mogące powstawać: osad na dnie butelki, biały nalot na powierzchni, gazy są naturalnym efektem procesu fermentacji.
Działanie:
- Odbudowa i wzbogacenie pożytecznej mikroflory jelit
- Silne działanie przeciwutleniające, antyoksydacyjne oraz przeciwzapalne ekstraktu
- Uzupełnienie deficytu populacji bakterii w jelicie grubym
- Pobudzenie reakcji układu immunologicznego w stanach zapalnych
- Odbudowa i uszczelnienie nabłonka jelita
- Regulacja perystaltyki jelit oraz wypróżniania
- Zapobieganie występowaniu i nawracaniu biegunek i zaparć
- Wsparcie trawienia i przyswajania składników odżywczych
- Łagodzenie objawów alergii i nietolerancji pokarmowej
- Hamowanie rozwoju i eliminacja powstałej grzybicy, pleśni i zakażenia bakteryjnego
- Wsparcie żywotności komórek poprzez zahamowanie ich starzenia