Kategorie

Zapisz się do newslettera!

Tofu wędzone bio 220g Solida Food

Producent: Solida Food
Dostępność:
Jest
 (5 szt.)
szt.
9,90 zł / szt.

 

 

Producent: Solida Food
Gramatura: 220g
Skład: Nasiona soi ekologicznej, woda
Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 119kcal (496kJ)
Tłuszcz: 6g
W tym kwasy nasycone: 0,9g
Węglowodany: 2,9g
W tym cukry: 0g
Białko: 12,1g
Sól: 0g
Smak/Żywioł: Słony/Woda
Termika: Ochładzająca
Sposób przechowywania i przygotowania: Należy przechowywać w temp. do 4?C.
Działanie: Tofu to przetworzony twarożek sojowy, który tysiące lat temu zaczęto produkować w Chinach w celu poprawienia trawienia wysoko cenionej soi. Przygotowanie tofu jest procesem wymagającym namaczania, mieszania i gotowania soi oraz zmieszania jej z naturalnym środkiem żelującym (nigari lub sokiem z cytryny). Tofu zawiera lekko strawne białko, witaminy z grupy B i minerały, takie jak wapno, fosfor, żelazo, sód i potas. Jest niskokaloryczne. Tofu korzystnie wpływa na narządy związane z Elementem Metalu, łącznie z płucami i jelitem grubym, nawilża stany suchości w organizmie. Przynosi ulgę podczas zapalenia żołądka. Neutralizuje toksyny. Tofu jest bardzo uniwersalnym pokarmem. Jego subtelna i łagodna natura równoważy wyjątkowo ostre smaki i wprowadza kontrast do słonych i ostrych potraw. Może być pieczone, gotowane na parze, pieczone na ruszcie, smażone na oleju a nawet jedzone na surowo - ale tylko przez osoby odczuwające suchość i gorąco.